ΚΟΣΜΟΣ

Εργαζόμενος του ΟΗΕ που προσβλήθηκε με Έμπολα μεταφέρθηκε στο Παρίσι

Εργαζόμενος του ΟΗΕ που προσβλήθηκε με Έμπολα μεταφέρθηκε στο Παρίσι

Εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι για θεραπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Υγείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο ασθενής -ο οποίος εργάζεται για την αντιμετώπιση του Έμπολα- μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν, στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Saint-Mande, στο ανατολικό άκρο του Παρισιού.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη Γαλλία καθώς το Σεπτέμβριο μια νοσοκόμα προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό ενώ ήταν εθελοντικά στη Λιβερία και νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο. Η νοσοκόμα ανάρρωσε πλήρως από την ασθένεια ενώ κανένας από τους κοντινούς της δεν προσβλήθηκε.

Το υπουργείο Υγείας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του νέου ασθενούς ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γαλλία, κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Δεν υπάρχουν άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις