ΚΟΣΜΟΣ

Εκτέλεση 36 μελών σουνιτικής φυλής από τζιχαντιστές

Εκτέλεση 36 μελών σουνιτικής φυλής από τζιχαντιστές

Ακόμη 36 μέλη της σουνιτικής φυλής Αλμπουνίμερ εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και προστέθηκαν στη λίστα των 200 και πλέον θυμάτων που σφαγιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο δυτικό Ιράκ.

«Οι σουνίτες εξτρεμιστές εκτέλεσαν την Κυριακή 36 ανθρώπους περιλαμβανομένων τεσσάρων γυναικών και τριών παιδιών της αντίπαλης με το Ισλαμικό Κράτος φυλής στην επαρχία Αλ Άνμπαρ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο σεΐχης Νάιμ αλ Κουούντ αλ Νιμράουι, αξιωματούχος του στρατού.

Ο συνταγματάρχης Σαάμπαν αλ Ομπάιντι έκανε από την πλευρά του λόγο για 50 νεκρούς.

Οι δύο αυτοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει ότι τα ίχνη πολλών εκατοντάδων μελών αυτής της φυλής είχαν χαθεί, ενώ ο συνταγματάρχης είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 1.000 άνθρωποι είχαν απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εκτελούσε 50 εξ αυτών κάθε ημέρα.

Ο αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε, πάντως, ότι οι αγνοούμενοι κρατούνταν αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος και υπογράμμισε ότι δε γνωρίζει την τύχη τους την ώρα που η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους είχε αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην χώρα που έχει βυθιστεί στο χάος.

«Υπάρχουν 1.000 και πλέον άνθρωποι για την τύχη των οποίων δε γνωρίζουμε τίποτα».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι τζιχαντιστές είχαν «εκδώσει έναν φετφά με τον οποίο απαιτούσαν την εκτέλεσή τους περιλαμβανομένων των βρεφών της φυλής Αλμπουνίμερ».

Οι πληροφορίες ποικίλλουν για τον αριθμό των μελών αυτής της φυλής που εκτελέστηκαν, με τον απολογισμό να βρίσκεται μεταξύ των 250 έως 400 και πλέον ανθρώπων, περιλαμβανομένων των τελευταίων εκτελέσεων.

Οι εκτελέσεις πιθανόν αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν τους πολίτες προκειμένου να εκμηδενίσουν κάθε πρόθεση των λιγότερο ή περισσότερο ισχυρών τοπικών φυλών να προβάλουν αντίσταση την ώρα που η στήριξή τους είναι κρίσιμης σημασίας για τις κυβερνητικές δυνάμεις προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της επαρχίας.

Σχετικές ειδήσεις