ΚΟΣΜΟΣ

Ραχόι: Δεν θα επιτρέψω τη διάσπαση της ενότητας της Ισπανίας

Ραχόι: Δεν θα επιτρέψω τη διάσπαση της ενότητας της Ισπανίας

Λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή της συμβολικής ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (09/11), ο Μαριάνο Ραχόι δεσμεύτηκε ότι όσο κυβερνά την Ισπανία, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διασπάσει την ενότητά της.

«Αυτό που θα συμβεί την Κυριακή, μπορούν να το αποκαλούν όπως θέλουν, όμως δεν είναι ούτε δημοψήφισμα, ούτε διαβούλευση, ούτε τίποτα παρόμοιο και εγώ δεν θα το κατονομάσω κατ' αυτόν τον τρόπο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να έχει κανέναν αντίκτυπο», επισήμανε ο Ραχόι ενώπιον στελεχών του κόμματός του που συγκεντρώθηκαν στην πόλη Καθέρες.

«Όσο εγώ είμαι επικεφαλής της κυβέρνησης, θα σεβόμαστε το Σύνταγμα και την κυριαρχία και κανείς δεν θα διασπάσει την ενότητα της Ισπανίας», συμπλήρωσε.

Λίγες εβδομάδες μετά το «όχι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, η Καταλονία διοργανώνει αύριο μία συμβολική διαβούλευση. Έπειτα από το κάλεσμα του προέδρου της Καταλονίας Αρτούρ Μας ζητείται από τα 5,4 εκατομμύρια πολιτών ηλικίας άνω των 16 ετών να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα:

Επιθυμούν η Καταλονία να αναγνωριστεί ως Κράτος; Και εάν ναι, επιθυμούν το Κράτος αυτό να είναι ανεξάρτητο;

Σχετικές ειδήσεις