ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: «Αμαρτία κατά του Θεού» η ευθανασία

Πάπας Φραγκίσκος: «Αμαρτία κατά του Θεού» η ευθανασία

Ο Πάπας καταδίκασε έντονα το κίνημα με την ονομασία «δικαίωμα στον θάνατο» όπως επίσης και τις αμβλώσεις, την εξωσωματική γονιμοποίηση και την έρευνα για τα βλαστοκύτταρα

Ο Λατινοαμερικάνος Ποντίφικας δήλωσε σήμερα (15/11) ότι η ευθανασία είναι μία αμαρτία ενάντια στο Θεό και το έργο Του ενώ τόνισε ότι είναι λάθος να τη θεωρεί κανείς ως μία πράξη «συμπόνοιας» και αξιοπρέπειας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα κορυφαίο στέλεχος του Βατικανού, χαρακτήρισε «κατακριτέα» την απόφαση μίας νεαρής Αμερικανίδας να πεθάνει με ευθανασία. Η νεαρή γυναίκα είχε όγκο στο κεφάλι.

Η άτυχη γυναίκα είχε μετακομίσει στο Όρεγκον όπου επιτρέπεται η ευθανασία.

Η Καθολική Εκκλησία αντιτίθεται στην ευθανασία και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, ενώ διδάσκει ότι η ζωή ξεκινά από τη στιγμή της σύλληψης και πρέπει να λήξει τη στιγμή του φυσικού θανάτου.

Ο Πάπας καταδίκασε επίσης την εξωσωματική γονιμοποίηση, χαρακτηρίζοντάς το ως « επιστημονική παραγωγή ενός παιδιού» ενώ για τα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα,δήλωσε ότι «χρησιμοποιούν τα ανθρώπινα όντα ως εργαστηριακά πειράματα για να σώσουν πιθανώς άλλους ανθρώπους».

Σχετικές ειδήσεις