ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Γιατρός από τη Σιέρα Λεόνε νοσηλεύεται στη Νεμπράσκα

Έμπολα: Γιατρός από τη Σιέρα Λεόνε νοσηλεύεται στη Νεμπράσκα

Αεροπορικώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταφέρθηκε ένας χειρουργός από τη Σιέρα Λεόνε, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω Έμπολα, στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα.

Ο 44χρονος δρ Μάρτιν Σαλια μόνιμος κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών «έφτασε με ασφάλεια στην Ομάχα» της Νεμπράσκα, ανέφερε το νοσοκομείο στο Twitter. Ο γιατρός, ο οποίος εργαζόταν σε νοσοκομείο στο Φριτάουν της Σιέρα Λεόνε είναι ο πρώτος ασθενής από τη συγκεκριμένη χώρα της δυτικής Αφρικής που μεταφέρεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουν νοσηλευτεί συνολικά οκτώ κρούσματα της θανατηφόρου νόσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ένας πολίτης από τη Λιβερία πέθανε από Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ άλλοι οκτώ ασθενείς θεραπεύτηκαν.

Το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα είναι ένα από τα λίγα νοσηλευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για τη θεραπεία της νόσου Έμπολα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η επιδημία έχει σκοτώσει 5177 ανθρώπους σε οκτώ χώρες, ενώ συνολικά τα κρούσματα είναι περισσότερα από 14.400.

Μόνο στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 1.187 θάνατοι και συνολικά 5.586 κρούσματα έως τις 11 Νοεμβρίου…

Σχετικές ειδήσεις