ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το ΙΚ πολιορκεί στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο

Συρία: Το ΙΚ πολιορκεί στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο

Σε θέσεις γύρω από το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, προωθήθηκαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ΙΚ, το οποίο ελέγχει από τον Απρίλιο το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας και της ομώνυμης πόλης Ντέιρ Εζόρ, κατέλαβε το χωριό αλ Τζάφρα, κοντά στην αεροπορική αυτή βάση που παραμένει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η προέλαση αυτή προκαλεί μεγάλες δυσκολίες στους στρατιώτες, οι οποίοι επανδρώνουν τη βάση, καθώς είναι πλέον σχεδόν περικυκλωμένοι, ενω δεν τους απομένει πλέον παρά μόνο μια χερσαία δίοδος ανεφοδιασμού, δυτικά του αεροδρομίου.

Η αεροπορική αυτή βάση, την οποία είχαν κατασκευάσει οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι εδώ και καιρό ένας από τους σημαντικότερους στόχους που επιδιώκουν να καταλάβουν οι τζιχαντιστές με νέα έφοδό τους τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, 30 στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες, όπως και 27 τζιχαντιστές, σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε πως δύο μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος αποκεφαλίστηκαν μετά την αιχμαλώτισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη (4/12) οι μαχητές του ΙΚ απέσπασαν δύο άρματα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα, πυροβόλα και αυτόματα όπλα.
Πέραν των μαχών στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Εζόρ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα του διεθνούς συνασπισμού, εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής του ΙΚ, κοντά στην Μπου Καμάλ, στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις