ΚΟΣΜΟΣ

Νέος πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου ο Βέσελι

Νέος πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου ο Βέσελι

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Κοσόβου εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Αντέδρασε η αντιπολίτευση.

Συμφωνία συγκρότησης κυβερνητικού συνασπισμού υπέγραψαν στην Πρίστινα ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και ο αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα.
Στη συνέχεια ο Κάντρι Βέσελι, αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών εξελέγη πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου. Υπέρ του Κάντρι Βέσελι ψήφισαν 71 βουλευτές , 42 ψήφισαν κατά και ένας δεν ψήφισε.

Ωστόσο, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν τήρησε ενιαία στάση στην ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Βουλής.
Ο Βέσελι θεωρείται επίσης ένας από τους ιδρυτές του πρώην «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Αυτοδιάθεση». Βίσαρ Ιμέρι, ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής ότι «είναι λυπηρό γεγονός να αναλαμβάνει πρόεδρός της ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών», αποδίδοντάς του σκληρότερους χαρακτηρισμούς.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου μίλησε και στα σερβικά κάνοντας λόγο για εκπροσώπηση όλων των πολιτών, ενώ οι βουλευτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων αποφάσισαν να αποχωρίσουν από την αίθουσα λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του. Οι βουλευτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο νέος πρόεδρος.


(Πηγή: ΑΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις