ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανίδα ονειρευόταν να κάνει τα παιδιά της τζιχαντιστές

Βρετανίδα ονειρευόταν να κάνει τα παιδιά της τζιχαντιστές

Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο μια μητέρα 6 παιδιών από το Λούτον, η οποία ομολόγησε ότι προωθούσε την τζιχάντ σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρούνα Χαν, 35 ετών, είχε δηλώσει στο Facebook ότι ονειρευόταν την ημέρα που θα μπορούσε να στείλει τον 8χρονο γιο της να λάβει μέρος στην τζιχάντ.

«Φορώντας το γιλέκο στον 8χρονο γιο μου, όταν θέλει να πάει να παίξει έξω, βλέπω το μέλλον, όταν θα του φορέσω το γιλέκο (με εκρηκτικά), θα του φτιάξω τη μαύρη κορδέλα με την οποία διακηρύσσει τη μουσουλμανική πίστη του στο μέτωπο, θα του κρατήσω το χέρι και θα τον στείλω να παίξει τα παιχνίδια των μεγάλων αγοριών» είχε γράψει.

Ακόμα, στο προφίλ της στο Facebook, στο οποίο χρησιμοποιούσε το όνομα «Κάουλα Κάταμπ», είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα προς τις «αδελφές» της, καλώντας τες να προτρέψουν τους άνδρες συγγενείς και φίλους τους να πολεμήσουν «για την αγάπη του Αλλάχ».

Παράλληλα είχε ανεβάσει και τη φωτογραφία ενός γιλέκου με εκρηκτικές ύλες, παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται από τους βομβιστές αυτοκτονίας.

Ανάμεσα στις άλλες πράξεις της, η Βρετανίδα είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο έδινε συμβουλές προκειμένου να προετοιμάσει κανείς το μικρά παιδιά για τον «ιερό πόλεμο» συνοδεύοντάς το με το σχόλιο: «Αδελφές μου, είναι εξαιρετικό. Διαβάστε το».

Όπως αναφέρει η Independent, η Βρετανίδα είχε ομολογήσει σε μυστικό αστυνομικό την επιθυμία της για να μεταβεί από την Τουρκία στη Συρία, και να ενταχθεί στος κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρόκειται για μία υπόθεση όπου οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται ως εργαλείο στην υπηρεσία της τρομοκρατίας. Η Χαν τα χρησιμοποίησε για να μεταδώσει τον εξτρεμισμό, να ριζοσπαστικοποιήσει άλλα πρόσωπα και να δικαιολογήσει την χρήση των παιδιών» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουόλτον, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (SO15) της βρετανικής αστυνομίας.

«Αναζητούμε τους τρόπους προκειμένου να καταστήσουμε το Διαδίκτυο ένα χώρο εχθρικότερο προς τους τρομοκράτες. Η ποινή που ανακοινώθηκε επιβλήθηκε με αυτόν τον σκοπό» προσέθεσε ο ίδιος την Πέμπτη (11/12/2014), μετά την ανακοίνωση της καταδίκης της Χαν.

Σχετικές ειδήσεις