ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συνελήφθη ο καταδικασμένος πολέμιος του Πούτιν

Ρωσία: Συνελήφθη ο καταδικασμένος πολέμιος του Πούτιν

Στα χέρια της ρωσικής αστυνομίας βρίσκεται ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έσπασε τον κατ'οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί για να συμμετάσχει σε διαδήλωση.

"Με συνέλαβαν. Αλλά δεν θα μπορέσουν να συλλάβουν τους πάντες" έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο κέντρο της Μόσχας μετά την καταδίκη του ίδιου και του αδελφού του από ρωσικό δικαστήριο. Ανακοίνωσε διαδικτυακώς δε, πως κι ο ίδιος θα συμμετείχε στην κινητοποίηση, παρά τον κατ’οίκον περιορισμό.

"Ναι, ο κατ' οίκον περιορισμός ισχύει ακόμη όμως σήμερα επιθυμώ πολύ να βρεθώ μαζί σας. Για αυτό θα πάω και εγώ ο ίδιος στη διαδήλωση" στην πλατεία Μανέζ, σε πολύ μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, ανέφερε ο Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twitter αναρτώντας και μια φωτογραφία του ίδιου σε σταθμό του μετρό της πρωτεύουσας.

Ο Ναβάλνι κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν για να "καταστρέψουν" το καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού κρίθηκε ένοχος μαζί με τον αδελφό του Ολέγκ για απάτη σε βάρος μιας ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας καλλυντικών Yves Rocher.

Η ποινή του Ναβάλνι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα όμως ο αδελφός του καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή.
Ο δήμος της Μόσχας προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα εμποδίσουν "κάθε μη εγκεκριμένη διαδήλωση".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνι και του αδελφού του "φαίνεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα".

Σχετικές ειδήσεις