ΚΟΣΜΟΣ

«Άρρωστη» Πρωτοχρονιά για τους τροχονόμους της Ρώμης

«Άρρωστη» Πρωτοχρονιά για τους τροχονόμους της Ρώμης

Ακόμη και ο Ιταλός πρωθυπουργός μετέφερε με ένα σχόλιο στο Twitter τον προβληματισμό του για την... ξαφνική, ταυτόχρονη αδιαθεσία πολλών τροχονόμων στη Ρώμη, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Μοιάζει παράδοξο αλλά όχι άδικα, πρωτοσέλιδους τίτλους του αφιέρωσε ο Ιταλικός Τύπος, σε μία μυστηριώδη ασθένεια που... έπληξε το 83% των τροχονόμων στη Ρώμη και μάλιστα όλους μαζί, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Κατά συνέπεια, τη νύχτα της αλλαγής του χρόνου, μόνο 165 από τους 900 υπαλλήλους ήταν σε θέση να αναλάβουν υπηρεσία, στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Τα στοιχεία του Δήμου δείχνουν πως το 83,5% δήλωσε την τελευταία στιγμή ασθένεια εν όψει των εκδηλώσεων, την πρωτοχρονιάτικη νύχτα, στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις κύλισαν χωρίς προβλήματα. Κάπως πιο περιορισμένες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ήταν οι απουσίες στο μετρό της πρωτεύουσας, όπου όμως μικροπροβλήματα ήταν αισθητά με καθυστερήσεις συρμών.

Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάνα Μάντια δεν έκρυψε την Παρασκευή ούτε την καχυποψία ούτε την ενόχλησή της: Θα κινηθούν διαδικασίες για να «διαπιστωθούν παραβάσεις και θα αποδοθούν ευθύνες».

Όμως, το θέμα πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δεν έχασε την ευκαιρία σε tweet του να σημειώσει: «Ιδού γιατί το 2015 θα αλλάξουμε τους κανονισμούς στις δημόσιες υπηρεσίες».

Renzi

Κ. ΤΖ.

(Πηγή: Ansa)

Σχετικές ειδήσεις