ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Συμπαράσταση στα θύματα αλλά και «εγκώμια» για τους δράστες

Charlie Hebdo: Συμπαράσταση στα θύματα αλλά και «εγκώμια» για τους δράστες

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο Σαράγεβο για τα θύματα του μακελειού στο Παρίσι, αλλά και εγκώμια υπέρ των τρομοκρατών στο Διαδίκτυο.

Αρκετές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στο Σαράγεβο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό στο Παρίσι.

Εφημερίδες και δημοσιογραφικές ενώσεις κάλεσαν τους πολίτες του Σαράγεβο να ανάψουν ένα κερί και να εναποθέσουν μολύβια κάτω από το σημείο, όπου βρίσκεται η σημαία έξω από τη γαλλική πρεσβεία, σε μια συμβολική κίνηση σεβασμού στην ελευθερία του Τύπου.

Μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους ήταν και ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Μούσταφα Τσέριτς, ο οποίος δήλωσε πως το συμβάν στο Παρίσι «προκάλεσε μεγάλη φθορά στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ» και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμιά κατανόηση ή δικαιολόγηση της τρομοκρατίας. Εξέφρασε δε την ελπίδα πως η επίθεση στο Παρίσι δεν θα οδηγήσει σε επιθέσεις κατά του Ισλάμ.

Ωστόσο, μερίδα της κοινής γνώμης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κυρίως μέσω σχολίων στο Διαδίκτυο, εκφράζει τη στήριξή της στους δράστες της αιματηρής επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου για τα ΜΜΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Λίλιανα Ζούροβατς επιβεβαίωσε, με δηλώσεις της στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, ότι αρκετά portals και κοινωνικά δίκτυα στη Βοσνία έχουν κατακλυστεί με ρητορική μίσους και εγκώμια υπέρ των τρομοκρατών και της βάρβαρης ενέργειάς τους. «Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι ύστερα από μια τέτοια βάρβαρη σφαγή δημοσιογράφων και αστυνομικών, κάποιος αποφασίζει να προβεί σε σχόλια όπως αυτά, των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες, σε διάφορα portals και τα οποία προτρέπουν σε μίσος και πόλεμο», δήλωσε η κύριος Ζούροβατς.

Σχετικές ειδήσεις