ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Το τουρκικό Υπ.Εξ καταδικάζει την επίθεση και την ισλαμοφοβία

Charlie Hebdo: Το τουρκικό Υπ.Εξ καταδικάζει την επίθεση και την ισλαμοφοβία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίθεση εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: «Είναι καθήκον της ανθρωπότητας να προλάβει την επέκταση και την εμβάθυνση αυτής της κουλτούρας της βίας , και να εξετάσει -με το σοβαρότερο τρόπο- πως θα την εκριζώσει από την καθημερινότητα».

"Η επίθεση είναι πάνω απ όλα επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας και των παγκόσμιων αξιών της", λέει η ανακοίνωση και συνεχίζει. " Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία , εθνικότητα, ή οποιαδήποτε άλλη αξία που να εκπροσωπεί. Η τρομοκρατία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες".

"Οι δράστες της επίθεσης έχουν βαθύτατα προδώσει τον πολιτισμό στον οποίον υποστηρίζουν ότι ανήκουν. Είναι προφανές ότι η ειδεχθής επίθεση δεν θα εξυπηρετήσει κανένα άλλο σκοπό πέρα από το να προσφέρει προσχήματα στους ισλαμοφοβικούς, ρατσιστικούς και ξενοφοβικούς κύκλους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο τονίζει ότι πρέπει "χωρίς καμιά καθυστέρηση να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα".
"Διαφορετικά η παγκόσμια αποδεκτή έννοια της 'ανοχής' που αποτελεί την μόνη θεραπεία της συνεχώς επεκτεινόμενης κουλτούρας της σύγκρουσης στο στημένο κόσμο, θα υπονομευθεί ακόμα περισσότερο".

Σχετικές ειδήσεις