ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Γνωρίζαμε πως υπήρχε κίνδυνος επιθέσεων

Ολάντ: Γνωρίζαμε πως υπήρχε κίνδυνος επιθέσεων

Οι γαλλικές αρχές γνώριζαν πως τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν πιθανές, ανέφερε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου, μεταξύ κυβερνητικών συνεδριάσεων κρίσης με φόντο την επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Μιλώντας με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στο πλευρό του την Παρασκευή, ο Ολάντ υπογράμμισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρσμούς των υπηρεσιών ασφαλείας. «Γνωρίζαμε ότι υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων» είπε, συμπληρώνοντας πως είχαν αποτραπεί απόπειρες χτυπημάτων.

Τόνισε δε ότι απαιτείται ενότητα: «Έχω εμπιστοσύνη στη χώρα μας, οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες όταν είμαστε ενωμένοι» είπε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα είναι σε πόλεμο «εναντίον της τρομοκρατίας, όχι εναντίον μιας θρησκείας». Νέα μέτρα είναι «αναμφίβολα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της απειλής», είπε ο Βάλς.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο γάλλος πρόεδρος είχε υποδεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων και την Μαρίν Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου. Την προηγούμενη ημέρα, είχε υποδεχθεί τον αρχηγό του κεντροδεξιού UMP Νικολά Σαρκοζί.

Η Λεπέν είχε διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό του κόμματός της από διακομματική συγκέντρωση ενότητας που προγραμματίζεται για την Κυριακή.

Σχετικές ειδήσεις