ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

Κύπρος: Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών επέρριψαν οι πιλότοι της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι με την απόφαση αυτή εξυπηρετούνται αλλότρια συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, προχωρά άμεσα σε ενέργειες προκειμένου να διαφανεί αν υπάρχει ενδιαφέρον για δημιουργία νέου κρατικού αερομεταφορέα που θα φέρει το όνομα και το σήμα των Κ.Α.

Ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα των πιλότων, ΠΑΣΥΠΙ, Πέτρος Σουρουρής, δήλωσε ότι από την απόφαση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να υποβάλει ένα βιώσιμο σχέδιο, και να εξηγήσει γιατί η Κύπρος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ώστε να εξαιρεθεί από τον κανόνα για τις επιδοτήσεις.

«Δεν καταφέραμε να εξυγιάνουμε την εταιρία και να πείσουμε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική,» είπε ο κ. Σουρουρής, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν να εξυπηρετηθούν ιδιωτικές ξένες εταιρίες, ορισμένες από τις οποίες επιδοτούνται από την κυβέρνηση, για να εκτελούν δρομολόγια προς την Κύπρο.
Υποστήριξε ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση επειδή οι υπουργοί οικονομικών και συγκοινωνιών, με την κάλυψη του προέδρου της Δημοκρατίας, είχαν στόχο να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Ανέφερε επίσης ότι οι πιλότοι θέλουν να εντοπιστούν οι ένοχοι για το κλείσιμο της εταιρίας, γι' αυτό και έχουν υποβάλει σχετικές καταγγελίες προς τον γενικό ελεγκτή και στην αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις