ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Διαδήλωση υπέρ του μακελειού στο «Charlie Hebdo»!

Αφγανιστάν: Διαδήλωση υπέρ του μακελειού στο «Charlie Hebdo»!

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο (10/1) στο νότιο Αφγανιστάν υπέρ της επίθεσης στο «Charlie Hebdo» από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους αδελφούς Κουασί «ήρωες που τιμώρησαν τους υπεύθυνους για τις ασεβείς γελοιογραφίες εναντίον του προφήτη του Ισλάμ»!

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της επαρχίας Ουρουζγκάν, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν επίσης για τις δηλώσεις του προέδρου Άσραφ Γάνι, ο οποίος καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

«Οι διαδηλωτές χαρακτήριζαν τους δράστες ήρωες και φώναζαν ότι εκείνοι που είχαν χλευάσει τον προφήτη Μωάμεθ τιμωρήθηκαν», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Τσόρα, Αμπντούλ Κάουι.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας του Ουρουζγκάν Ματιουλάχ Χαν υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί για τη διαδήλωση αυτή, την οποία επέτρεψε, καθώς το αφγανικό Σύνταγμα αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

«Τα μέτρα ασφαλείας ήταν επαρκή και η διαδήλωση ήταν ειρηνική», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Γάνι, είχε εκδώσει ανακοίνωση, ένα 24ωρο μετά την επίθεση στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν τη βίαιη ενέργεια»…

Σχετικές ειδήσεις