ΚΟΣΜΟΣ

Καμερούν: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε στρατιωτική βάση

Καμερούν: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε στρατιωτική βάση

Επίθεση σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Καμερούν εξαπέλυσαν μαχητές της Μπόκο Χαράμ, αναγκάζοντας πολλούς από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν άρον άρον την πόλη Κολοφάτα.

«Ομάδα μελών της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε στην Κολοφάτα το πρωί της Δευτέρας (12/01). Στόχος τους ήταν κυρίως η στρατιωτική βάση της πόλης», δήλωσε ένας αστυνομικός στην περιοχή.

Η επίθεση εξαπολύθηκε στη συνοικία Κολοφάτα όπου βρίσκονται η νομαρχία, το αρχηγείο της αστυνομίας και το στρατόπεδο του Τάγματος Άμεσης Επέμβασης, πρόσθεσε μια πηγή που πρόσκειται στις τοπικές Αρχές.

«Μόλις οι κάτοικοι άκουσαν τους πρώτους πυροβολισμούς, έφυγαν από την πόλη. Τα πυρά ήταν πολύ πυκνά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης.

Ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, είχε απειλήσει σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube τον πρόεδρο του Καμερούν Πολ Μπίγια στις αρχές Ιανουαρίου.

«Πολ Μπίγια, αν δεν σταματήσεις το κακόβουλο σχέδιό σου θα έχεις την ίδια μοίρα με τη Νιγηρία, οι στρατιώτες σου δεν μπορούν να κάνουν τίποτε εναντίον μας», δήλωσε ο Σεκάου στα αραβικά σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που αναρτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου στο YouTube, την ώρα που οι μάχες εντείνονται στο βόρειο Καμερούν μεταξύ των τζιχαντιστών και του στρατού της χώρας.

Η Μπόκο Χαράμ εξαπολύει εδώ και μερικούς μήνες επιθέσεις στο βορειοδυτικό Καμερούν, κατά μήκος των κοινών συνόρων της χώρας με τη βορειοανατολική Νιγηρία, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχει.

Σχετικές ειδήσεις