ΚΟΣΜΟΣ

Σουλτς: «Στο Άουσβιτς συνέβη το αδιανόητο»

Σουλτς: «Στο Άουσβιτς συνέβη το αδιανόητο»

Η εβδομηκοστή επέτειος από την απελευθερωση του Άουσβιτς, αποτελεί μια υπενθύμιση για τις θηριωδίες που συνέβησαν σ' αυτό το στρατόπεδο των Ναζί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουίου, σε αναφορά και με το μακελειό στο Charlie Hebdo, υπάρχουν και σήμερα πολίτες της Ευρώπης που φοβούνται κι αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί.

Στο Άουσβιτς συνέβη το αδιανόητο, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη δήλωση που έκανε για την εβδομηκοστή επέτειο από την απελευθέρωση αυτού του στρατοπέδου των Ναζί.

Οι εικόνες που αντίκρυσαν, στις 17 Ιανουαρίου 1945, οι Ρώσοι στρατιώτες που απελευθέρωσαν τους επιζώντες στο 'Αουσβιτς ήταν εικόνες του θανάτου και όχι της ζωής, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.

Βουνά από πτώματα, βουνά από ρούχα και γυαλιά ανθρώπων που είχαν δολοφονηθεί στους θαλάμους αερίων και αμέτρητα παιδιά, τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Σούλτς, για να υπενθυμίσει ότι σ' αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί δολοφονήθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Άνθρωποι κάθε πίστης, κάθε φυλής, άνθρωποι με αναπηρίες, κάθε πολιτικού φρονήματος, βρήκαν τραγικό θάνατο στο Άουσβιτς, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας ότι το Άουσβιτς παραμένει μία φωνή απελπισίας, μία φωνή προειδοποίησης προς όλους εμάς, να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν τέτοια πράγματα.

Συνδέοντας την ναζιστική θηριωδία με το πρόσφατο μακελειό στο Παρίσι, ο πρόεδρος Σούλτς υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη Εβραίοι που φοβούνται για την ζωή τους στην Ευρώπη.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι δεν θα πρέπει η Ευρώπη να επιτρέψει στο μίσος και τη μισσαλοδοξία να σπείρουν το φόβο, τον τρόμο και τη βία στους πολίτες της.

K. TZ.

Σχετικές ειδήσεις