ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ο βραχίονας του ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία αστυνομικού

Αίγυπτος: Ο βραχίονας του ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία αστυνομικού

H τζιχαντιστική οργάνωση της Αιγύπτου, Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, που είχε απαχθεί σε περιοχή στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά και εντοπίστηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Μέρος της οργάνωσης, το όνομα της οποίας σημαίνει στα αραβικά «οι υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ» έχει δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη των περισσότερων επιθέσεων που έχουν διαπραχθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο εμφανίζονται τζιχαντιστές ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπα καλυμμένα, που είναι οπλισμένοι με εκτοξευτές ρουκετών, να σταματούν αυτοκίνητα στο δρόμο και να αιχμαλωτίζουν τον αρχηγό της αστυνομίας.

Η κάμερα καταγράφει το πρόσωπο του αστυνομικού, εκείνος λέει το όνομά του και το επάγγελμά του, προτού τον εκτελέσουν μακριά από τον φακό.

Ο στρατός ανακοίνωσε την 13η Ιανουαρίου ότι εντόπισε το πτώμα του αστυνομικού, τον οποίο είχαν απαγάγει λίγες ημέρες νωρίτερα κοντά στην πόλη Ράφα, στη σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι προβαίνουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του πρώην ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι να έχουν χάσει την ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις