«Το μόνο που απομένει είναι η σύλληψη Χάτζιτς»

«Τα νέα της σύλληψης του Μλάντιτς μας αναστάτωσαν και όχι μόνο επειδή γνωρίζουμε πως το μόνο που απομένει είναι η σύλληψη του Γκόραν»...

«Τα νέα της σύλληψης του Μλάντιτς μας αναστάτωσαν και όχι μόνο επειδή γνωρίζουμε πως το μόνο που απομένει είναι η σύλληψη του Γκόραν», δήλωσε η αδελφή του τελευταίου καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Γκόραν Χάτζιτς, πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας.

«Κανείς δεν μας έχει τηλεφωνήσει από τη στιγμή που συνελήφθη ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς και τίποτα εκτός των συνηθισμένων δεν συμβαίνει γύρω μας», δήλωσε η Γκόρανκα Μεσελτζίγια στην εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι».

«Όλοι μας περάσαμε το όριο της απελπισίας πριν από πολύ καιρό και όλα αυτά απλά πρόσθεσαν ακόμη μια καταθλιπτική σκιά. Φυσικά, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα», δήλωσε η νεότερη αδελφή του Χάτζιτς, ο οποίος καταζητείται από τον Ιούλιο του 2004.

Το σπίτι της αδελφής του Χάτζιτς, όπως και της συζύγου του Ζίβκα και του γιου του Σρέτσκο, στο Νόβι Σαντ, έχουν γίνει στόχος ερευνών αρκετές φορές στο παρελθόν και βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Ο 23χρονος Σρέτσκο ελπίζει ότι η σύλληψη του Μλάντιτς θα απομακρύνει το βάρος από τους «ώμους» της οικογένειάς του, όσο παράδοξο, όπως είπε, και αν ακούγεται αυτό.

«Εάν κάποιος μπορεί να καταλάβει πόσο βαρύ είναι αυτό το φορτίο, τότε αυτοί είμαστε εμείς, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το κατηγορητήριο κατά του πατέρα μου είναι ελαφρύτερο από ό,τι αυτό κατά του στρατηγού Μλάντιτς», ανέφερε ο γιος του Χάτζιτς.