ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στα ανατολικά

Ουκρανία: Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στα ανατολικά

Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού Αντρίι Λισένκο.

Ο Λισένκο δήλωσε ότι οι μάχες είναι ιδιαίτερα σφοδρές γύρω από την πόλη Ντεμπάλτσεβε, ένα στρατηγικής σημασίας σταυροδρόμι βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Μάχες μαίνονται μεταξύ των τρομοκρατών και των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή Ντεμπάλτσεβε και στις γύρω κατοικημένες περιοχές. Οι αντάρτες προσπαθούν χωρίς επιτυχία να περικυκλώσουν μονάδες του ουκρανικού στρατού», σημείωσε ο ίδιος.

«Παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις, το Ντεμπάλτσεβε παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων», υπογράμμισε ο Λισένκο.
Στο μεταξύ οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα μέτρα που έχουν στόχο να περιορίσουν σημαντικά από τον Μάρτιο την πρόσβαση στην Ουκρανία για τους Ρώσους, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων στα ανατολικά.

Από την 1η Μαρτίου οι Ρώσοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το έγγραφο που είναι αντίστοιχο του δελτίου ταυτότητας στη Ρωσία, ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.

Αυτό το μέτρο κινδυνεύει να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των Ρώσων που μεταβαίνουν στην Ουκρανία, καθώς περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ρώσων δεν διαθέτουν διαβατήριο.

Σχετικές ειδήσεις