«Σοκαριστική η βαρβαρότητα» σε Συρία και Λιβύη

Τη βαρβαρότητα της καταστολής των εξεγέρσεων στη Συρία και τη Λιβύη κατήγγειλε ύπατη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι...

Τη βαρβαρότητα της καταστολής των εξεγέρσεων στη Συρία και τη Λιβύη κατήγγειλε ύπατη εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι χαρακτηρίζοντάς την «σοκαριστική».

«Η βαρβαρότητα και η έκταση των μέτρων που ελήφθησαν από τις κυβερνήσεις της Λιβύης και τώρα της Συρίας ήταν ιδιαίτερα σοκαριστικές, μέσα στην απόλυτη περιφρόνηση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων», δήλωσε η Νάβι Πιλάι ενώπιον των εκπροσώπων των 47 χωρών μελών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά την έναρξη της 17ης συνόδου του.

Η ύπατη εκπρόσωπος του ΟΗΕ κάλεσε και πάλι τη Δαμασκό να επιτρέψει την είσοδο στο συριακό έδαφος αποστολής του ΟΗΕ που θα είναι επιφορτισμένη με την έρευνα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, η Δαμασκός ανέπτυξε τις τελευταίες εβδομάδες στρατιωτικές δυνάμεις σε πολλές συριακές πόλεις, όπως το Ταλ Κάλαχ, το Χομς, το Μπανιάς και η Ντεράα, εστίες της εξέγερσης.

Χθες, επτά πολίτες, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι, σκοτώθηκαν και περί τους εκατό τραυματίσθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή της πόλης Χομς.