Απεβίωσε Αυστραλός θρύλος της ιππασίας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 96 ετών ο διεθνούς φήμης ιππέας Μπιλ Ρόικροφτ, ο οποίος μπήκε στο «πάνθεον» της διεθνούς ιππασίας...

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 96 ετών ο διεθνούς φήμης ιππέας Μπιλ Ρόικροφτ, ο οποίος μπήκε στο «πάνθεον» της διεθνούς ιππασίας, τόσο για την πλούσια σε διακρίσεις και μετάλλια καριέρα του, όσο και για την αυταπάρνηση που επέδειξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.

Τι συνέβη όμως στην Ρώμη και έκανε ξεχωριστό τον Ρόικροφτ; «Οι ιππείς μας κατέκτησαν στην Ρώμη το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιππασία. Όμως το κουράγιο του Μπιλ, έκανε εκείνη την επιτυχία ιστορική. Είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κρος κάουντρι και συγκεκριμένα είχε σπάσει την κλείδα του. Όμως έφυγε με δική του ευθύνη από το νοσοκομείο για να συμμετάσχει στο αγώνισμα των αλμάτων. Και κατάφερε σχεδόν με ένα χέρι να πραγματοποιήσει 12 προσπάθειες» θυμάται ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας, Τζον Κόατς.

Ο Ρόικροφτ έλαβε μέρος διαδοχικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1960 μέχρι και το 1976, ενώ στην τελευταία διοργάνωση που έγινε στο Μόντρεαλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε ηλικία 61 ετών.