ΚΟΣΜΟΣ

Το Χάρβαρντ απαγόρευσε το σεξ μεταξύ καθηγητών και φοιτητών

Το Χάρβαρντ απαγόρευσε το σεξ μεταξύ καθηγητών και φοιτητών

Οι ανεπίτρεπτες σχέσεις μεταξύ καθηγητικού προσωπικού και φοιτητών/φοιτητριών εμπνέουν μεν τον κινηματογράφο, αλλά το Χάρβαρντ σε μια αντισινεφίλ προφανώς κίνηση εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποία απαγορεύεται ρητά το σεξ μεταξύ καθηγητών και φοιτητών.

Όχι ότι πριν επιτρεπόταν, κάθε άλλο. Απλώς η προηγούμενη πολιτική του γνωστού πανεπιστημίου άφηνε κάποια περιθώρια μιλώντας γενικά και αόριστα για σχέσεις που δεν επιτρέπονται. Τώρα το Harvard’s Faculty of Arts and Sciences, το μεγαλύτερο τμήμα ουσιαστικά του γνωστού πανεπιστημίου, εκδίδει νέα πολιτική στην οποία καθίσταται σαφές ότι: Κανένα μέλος δε πρέπει να δέχεται ή να προσφέρει σεξουαλικές χάρες ή να ξεκινά και να εμπλέκεται σε σεξουαλική σχέση με οποιονδήποτε φοιτά στη σχολή.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η απαγόρευση ισχύει εάν και εφόσον υπάρχει διδασκαλική σχέση. Αν όμως ένα καθηγητής συνάψει σχέση με φοιτήτρια την οποία δεν διδάσκει και δεν επιβλέπει, τότε δεν υπάρχει θέμα. Η νέα πολιτική έχει κυρίως να κάνει με το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων για τις οποίες πολλές καταγγελίες έχουν γίνει στο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις