Στη Βραζιλία η Λαγκάρντ

Στη Μπραζίλια αφίχθη η Κριστίν Λαγκάρντ...

Στη Μπραζίλια αφίχθη η Κριστίν Λαγκάρντ, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας και υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό της περιοδείας της, με σκοπό να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της και να εξασφαλίσει την υποστήριξη των αναδυόμενων χωρών.

Η Λαγκάρντ αναμένεται να έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με το Βραζιλιάνο ομόλογό της Γκίντου Μάντεγκα, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας Αλεσάντρε Τομπίνι.

Την Τετάρτη στη Μπραζίλια θα συναντηθεί με τον διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς, ο οποίος είναι αντίπαλός της για την ηγεσία του ΔΝΤ.

Η υποψηφιότητα της Λαγκάρντ βγήκε ενισχυμένη από τη σύνοδο κορυφής της G8 ,στη Ντοβίλ της Γαλλίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση, ότι «μεταξύ των οκτώ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ήταν εκεί, υπήρξε ομόφωνη στήριξη» προς την Κριστίν Λαγκάρντ.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έχουν την πλειοψηφία των ψήφων εντός του χρηματοπιστωτικού Οργανισμού, οπότε οι αναδυόμενες οικονομίες θα προσπαθήσουν να επιτύχουν ως αποζημίωση περισσότερο βάρος στη διεύθυνση του ΔΝΤ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.