Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού στο Αφγανιστάν

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν για να συγχαρεί τους στρατιώτες της...

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν για να συγχαρεί τους στρατιώτες της χώρας του, που στρατωνίζονται στο Κανταχάρ, για το έργο τους.


«Μετέβη για να ευχαριστήσει τους στρατιώτες για την δουλειά τους και να τους δώσει μία αναφορά για την πορεία της μετάβασης», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.


Η επίσκεψη του Χάρπερ πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή όπου οι δυνάμεις του Καναδά, οι οποίες βρίσκονται στο Αφγανιστάν από το 2002, πρέπει να αποχωρήσουν έως τα τέλη του έτους και ενώ η Οτάβα οφείλει να αποστείλει έως 950 εκπαιδευτές για να εκγυμνάσουν τον αφγανικό στρατό.


Ο Χάρπερ, ο οποίος θα περαιώσει αυθημερόν την επίσκεψή του, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το δυτικό Αφγανιστάν. Προερχόταν από τη σύσκεψη της Ομάδος G8 στη Ντοβίλ της Γαλλίας και από τη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.