Εντός 24ώρου η έκδοση Μλάντις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το επόμενο 24ωρο θα εκδοθεί ο πρώην αρχηγός των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην...

Το επόμενο 24ωρο θα εκδοθεί ο πρώην αρχηγός των σερβικών δυνάμεων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.


Σέρβος δικαστικός αξιωματούχος, σε δηλώσεις του υπό καθεστώς ανωνυμίας ανέφερε: «Θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων 24 ωρών, μόλις η έφεση φθάσει στο δικαστήριο, και αυτό θα γίνει σήμερα. Το τριμελές δικαστήριο θα αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες επί της εφέσεως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την απορρίψουν, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα υπογράψει τα έγγραφα έκδοσης και θα φύγει».


Σε βάρος του Μλάντιτς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για γενοκτονία κατά τη διάρκεια της 43μηνης πολιορκίας του Σαράγεβο και της σφαγής 8.000 ανθρώπων στη Σρεμπρένιτσα κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).


Σήμερα το πρωί ο πρώην αρχηγός των σερβικών δυνάμεων οδηγήθηκε στον τάφο της κόρης του, σε νεκροταφείο του Βελιγραδίου και στη συνέχεια επέστρεψε στο κελί του, στο κέντρο κράτησης του δικαστηρίου της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου.


Η επίσκεψη του Μλάντιτς έγινε κατόπιν αιτήματος του ίδιου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η κόρη του Ανα αυτοκτόνησε το 1994.