Νέες επιθέσεις εναντίον αντικαθεστωτικών στη Συρία

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα όταν στρατεύματα της Συρίας εξαπέλυσαν επιθέσεις σε πολλές πόλεις στο δυτικό τμήμα της χώρας στην επαρχία...

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα όταν στρατεύματα της Συρίας εξαπέλυσαν επιθέσεις σε πολλές πόλεις στο δυτικό τμήμα της χώρας στην επαρχία Χομς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δήλωσαν ακτιβιστές.

Μέλη του στρατού και της αστυνομίας χρησιμοποίησαν πολυβόλα και βαριά πυροβόλα όταν άνοιξαν πυρ στην πόλη Ρούστον.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν έρευνες σε σπίτια και συνέλαβαν πολλούς πολίτες αφού 25 οχήματα του στρατού εισέβαλαν στην πόλη. Στην πόλη εισήλθαν επίσης πολλά τεθωρακισμένα.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου δυνάμεις του στρατού μπήκαν στην επαρχία τις προηγούμενες δύο ημέρες, στην πιο πρόσφατη επιχείρηση καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περίπου 1.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού για την κατάπνιξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων. Οι διαδηλώσεις με τις οποίες πολίτες αξιώνουν ευρύτερες ελευθερίες, πολιτικές μεταρρυθμίσεις και την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ άρχισαν τον Μάρτιο.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επιβάλει σε στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά και στον ίδιο κυρώσεις όπως απαγόρευση χορήγησης θεώρησης διαβατηρίου (βίζα) και το «πάγωμα» πόρων στην δικαιοδοσία τους εξαιτίας της καταστολής.