ΚΟΣΜΟΣ

Εγκατέλειψε τα πάντα και πήγε στο Ιράκ να πολεμήσει τους τζιχαντιστές

Εγκατέλειψε τα πάντα και πήγε στο Ιράκ να πολεμήσει τους τζιχαντιστές

Ο Τιμ Λοκς δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση ανθρώπου. Ο 38χρονος πούλησε την περιουσία του, άφησε την οικογένειά του και μία ζωή που άλλοι θα ζήλευαν και ταξίδεψε στο Ιράκ, όπου αφιερώθηκε στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Με ύψος 1.90 και βάρος 110 κιλών, ο 38χρονος είναι εξοικειωμένος στις δύσκολες αποστολές: Στην πόλη του, το Σάρεϋ εργαζόταν κάποτε στην είσοδο νυχτερινού κλαμπ και ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του χώρου.

Σήμερα, απηυδισμένος με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, πούλησε ό,τι είχε και δεν είχε και πήγε στο Ιράκ. Εκεί εντάχθηκε στην οργάνωση Dwekh Nawsha , μία οργάνωση Χριστιανών παραστρατιωτικών που μάχονται τους αιμοδιψείς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Locks

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, πήρε την απόφαση τον περασμένο Αύγουστο, παρακολουθώντας τις ειδήσεις για τις σφαγές, τους βιασμούς, τις απαγωγές, τις ωμότητες εις βάρος των Γιαζίντι, μιας κουρδικής μειονότητας, στο όρος Σιντζάρ.

«Είχα μία καλή ζωή, μια καλή δουλειά, ένα όμορφο σπίτι. Είχε έρθει η ώρα να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου», λέει ο κ.Λοκς, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως το κίνητρό του δεν ήταν θρησκευτικό αλλά ανθρώπινο.

Locks 2

«Δεν είχα βλέψεις να ενταχθώ σε συγκεκριμένη οργάνωση. Ήθελα απλώς να βοηθήσω τους ανθρώπους εκεί. Όποιος σκοτώνει ανθρώπους, κόβει κεφάλια στο διάβα του, απλώς πρέπει να αντιμετωπιστεί», λέει ο 38χρονος που παραδέχεται πως το σπίτι του πουλήθηκε γρήγορα και εξίσου γρήγορα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Locks 3

Ο Τιμ Λοκς έφτασε στο νότιο Κουρδιστάν την περασμένη εβδομάδα και έκτοτε δηλώνει δικαιωμένος από την απόφασή του. «Στην Αγγλία, είχα τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο, πισίνα, κάθε χρόνο διακοπές στο εξωτερικό. Έκανα ό,τι ήθελα, όποτε το ήθελα. Τώρα, βοηθάω ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα. Βρίσκομαι στο πλευρό ανθρώπων που γνωρίζω λιγότερο από δύο εβδομάδες αλλά τους νιώθω σαν οικογένειά μου», ομολογεί ο ίδιος με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Locks 4

Ο πρώην μπόντι μπίλντερ από το Μπράκνελ του Μπερκσάιρ δεσμεύεται πως θα επιστρέψει στο σπίτι του μόνον όταν η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος θα αποτελεί πια μακρυνό παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις