ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε ειρηνική πορεία στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε ειρηνική πορεία στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από δέκα τραυματίστηκαν, από έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια μιας πορείας ειρήνης στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 13.00 (ώρα Ελλάδας).

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε δύο πτώματα, καλυμμένα με την ουκρανική σημαία, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων το ένα από το άλλο. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 112 διακρίνονται τραυματιοφορείς να μεταφέρουν με φορείο έναν άνθρωπο και να τον βάζουν σε ασθενοφόρο. Είναι αδιευκρίνιστο ωστόσο αν πρόκειται για νεκρό ή για τραυματία.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών από το Κίεβο, που μίλησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters, έκανε λόγο για «τουλάχιστον έναν νεκρό», σημειώνοντας ότι τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Ωστόσο στον ιστότοπο του υπουργείου αναρτήθηκε αμέσως μετά μια ανακοίνωση της αστυνομίας που κάνει λόγο για έκρηξη από «άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό» και υπογραμμίζει ότι «το γεγονός αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική ενέργεια».

Σχετικές ειδήσεις