ΚΟΣΜΟΣ

Μέλος διάσημου ροκ συγκροτήματος έγραψε τραγούδι υπέρ της Ελλάδας (ηχητικό)

Μέλος διάσημου ροκ συγκροτήματος έγραψε τραγούδι υπέρ της Ελλάδας (ηχητικό)

Ο Γουίλ Μπάτλερ, μέλος του καναδικού ροκ συγκροτήματος Arcade Fire, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα και, αντλώντας έμπνευση από τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, έγραψε ένα τραγούδι για την κρίση και τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας, όπως λέει.

Το τραγούδι «Clean Monday», που δημιούργησε ο αμερικανός μουσικός, είναι αφιερωμένο στη χώρα μας, ενώ ο ίδιος υπογράφει και ένα σύντομο κείμενο στη βρετανική εφημερίδα, στο οποίο εξηγεί το σκεπτικό του.

«Υποστηρίζω την Ελλάδα. Θέλω να πω γενικότερα και ποιος δεν υποστηρίζει την Ελλάδα; Ακόμη και αν είσαι σούπερ ακροδεξιός ή υπερβολικά Γερμανός ή σούπερ καπιταλιστής, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θέλεις να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να χρεοκοπήσει», σημειώνει ο Butler τονίζοντας ότι του αρέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο νέος υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, «μπορεί να καταφέρει υπεύθυνα να διαχειριστεί την ελληνική οικονομική κατάσταση».

«Διάβαζα στην Guardian στο live feed για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση και για το πώς θα αποπληρώσει τα χρέη της, όταν έμαθα πως το ελληνικό χρηματιστήριο είχε κλείσει τη Δευτέρα λόγω της γιορτής της ''Καθαράς Δευτέρας''. Μια γιορτή σαν τη δική μας ''Ash Monday''».

«Ήταν καταπληκτική/ξεκαρδιστική (καλά, ίσως λίγο διασκεδαστική) σύμπτωση το ότι οι Έλληνες υπουργοί έφτιαχναν τη λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν έτσι ώστε να αποφύγουν την αυστηρή λιτότητα, την ημέρα που ξεκινά η Σαρακοστή».

«Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας και μια μακριά άνοιξη και ίσως ένα πραγματικά μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά σταυρώνω τα δάχτυλά μου», καταλήγει ο μουσικός.

Ακούστε το τραγούδι:

Σχετικές ειδήσεις