ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Απαγωγή 100 σουνιτών μουσουλμάνων

Ισλαμικό Κράτος: Απαγωγή 100 σουνιτών μουσουλμάνων

Τουλάχιστον 100 σουνίτες μουσουλμάνους, μέλη φυλών, απήγαγαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στο Τικρίτ, τη στιγμή που τα μαχητικά Rafale του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ διεξήγαγαν τις πρώτες τους αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

Οι Ιρακινοί στρατιώτες και οι φιλοκυβερνητικοί σιίτες παραστρατιωτικοί αναπτύσσονται εδώ και ημέρες στην περιοχή καθώς προετοιμάζονται για μία επίθεση εναντίον των προπυργίων του Ισλαμικού Κράτους κατά μήκος του ποταμού Τίγρη στα βόρεια και νότια του Τικρίτ, τη γενέτειρα του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν.

Φύλαρχοι είπαν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβαν χθες 42 σουνίτες, μέλη των τοπικών φυλών στην πόλη Ρουμπέιντα τους οποίους υποπτεύονταν ότι ήταν έτοιμοι να εξεγερθούν εναντίον τους.

Την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές αιχμαλώτισαν 56 άνδρες που κατηγορούσαν ότι είναι μέλη παραστρατιωτικών ομάδων σουνιτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ανέφερε ο Άμπου Καρίμ αλ Ομπέιντι, ο οποίος έφυγε από την επαρχία Ντιγιάλα προκειμένου να σωθεί.

Την ίδια ώρα, ένας Αυστραλός που είχε πάει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων και εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, έχασε τη ζωή του στα βορειοανατολικά, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον πρώτο Δυτικό που μαχόταν στο πλευρό των Κούρδων και έχασε τη ζωή του στη χώρα.

Κι όλα αυτά ενώ, δύο ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της γαλλικής αποστολής στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού, τα πολεμικά αεροσκάφη του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle διεξήγαγαν σήμερα τους πρώτους τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις