ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

Ένας οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε, σήμερα (06/03/2015) το πρωί, από κατολίσθηση στην εθνική οδό κοντά στην πόλη Ζεπ, στα βόρεια της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, η οποία πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας με έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις.

Ο 53χρονος οδηγός, με το όχημά του κατευθυνόταν από την πόλη Ζένιτσα στην πόλη Ντομπόι. Την ώρα που περνούσε από την περιοχή Μπέγκοβ Χαν υποχώρησαν όγκοι βράχων και χωμάτων και σκέπασαν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κηρύχθηκε ο δήμος Κλάντανι, ο οποίος έχει παραλύσει από τη συνεχή χιονόπτωση. Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 90 εκατοστά, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι το 80% των καταναλωτών του δήμου, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα και με τις τηλεπικοινωνίες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στον αυτοκινητόδρομο Λίβνο -Κούπρες, στη Σούγιτσα, στο Τόμισλαβγκραντ, στη Πόσουσια και στην Γκλάμοτσα, επειδή λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας μειώθηκε η ορατότητα.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων δεν είναι δυνατή στους επαρχιακούς δρόμους Μοκρονόγκε - Ράβνο, Μιχάλι- Μπλίντινιε και Κούπρες - Σίποβο.

Στην περιοχή του Σόκολατς, στην ανατολική Βοσνία, 80 χωριά για δεύτερη μέρα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στους δήμους Γκρατσάνιτσα, Σρεμπρένικ, Γκράντατσε και σε άλλους δήμους έχουν ενεργοποιηθεί παλιές κατολισθήσεις ή προκλήθηκαν καινούριες.

Σχετικές ειδήσεις