ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δώδεκα τζιχαντιστές νεκροί σε επίθεση

Συρία: Δώδεκα τζιχαντιστές νεκροί σε επίθεση

Νεκροί από τα πυρά αγνώστων έπεσαν 12 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην πόλη Αλ Μαγιαντίν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε τουλάχιστον δύο μοτοσικλέτες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας περιπόλου του ΙΚ, προτού επιτεθούν εναντίον των τζιχαντιστών που φρουρούσαν ένα κοντινό δικαστήριο, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ μια δεύτερη ομάδα ενόπλων επιτέθηκε εναντίον ενός σημείου ελέγχου του ΙΚ στην ίδια πόλη σκοτώνοντας και τραυματίζοντας έναν άγνωστο αριθμό τζιχαντιστών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πόλη αλ Μάγιαντιν βρίσκεται στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος και απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τα ιρακινά σύνορα.

Και στη Συρία εννέα τζιχαντιστές της οργάνωσης Μέτωπο αλ-Νόσρα, ανάμεσά τους τέσσερις ξένοι, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια επιδρομής του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις