ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι εντόπισαν πλοίο που μετέφερε εκατοντάδες Σύρους πρόσφυγες

Τούρκοι εντόπισαν πλοίο που μετέφερε εκατοντάδες Σύρους πρόσφυγες

Άνδρες του λιμενικού της Τουρκίας εντόπισαν περισσότερους από 300 πρόσφυγες, κυρίως Σύρους, περιλαμβανομένων 85 παιδιών, όταν εντόπισαν ένα φορτηγό πλοίο εναντίον του οποίου άνοιξαν πυρ καθώς το πλήρωμα αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές να σταματήσει κοντά στις ακτές της δυτικής Τουρκίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/3) ένας Τούρκος περιφερειάρχης.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τα τρία μέλη του πληρώματος και εντόπισε 377 παράτυπους μετανάστες στο μήκους 59 μέτρων πλοίο, αργά βράδυ της Πέμπτης, τη στιγμή που διέσχισε τα στενά των Δαρδανελίων κι ενώ είχε υποστεί μηχανική βλάβη.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό αθλητικό κέντρο προκειμένου οι αρχές να τους ανακρίνουν και να τους υποβάλλουν σε υγειονομικές εξετάσεις, γνωστοποίησε το γραφείο του περιφερειάρχη.

Ο κυβερνήτης του Τσανάκαλε Αχμέτ Τσινάρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το λιμενικό κατάφερε να σταματήσει το πλοίο ανοίγοντας πυρ εναντίον του μηχανοστασίου του και εμποδίζοντας την πρόσβαση στις σωστικές λέμβους.

Τουλάχιστον 1,7 εκατομμύριο Σύροι έχουν καταφύγει στην τουρκική επικράτεια για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες που μαίνονται στην χώρα τους και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών προσπαθεί να περάσει στην Ευρώπη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και πληρώνοντας έως και 6.000 δολάρια ανά άτομο.

Σχετικές ειδήσεις