ΚΟΣΜΟΣ

Έκλειψη ηλίου: Τι θα συμβεί σε όλο τον πλανήτη

Έκλειψη ηλίου: Τι θα συμβεί σε όλο τον πλανήτη

Έκλειψη ηλίου χωρίς παρασκήνιο, δεισιδαιμονίες και… προβλήματα δεν υπάρχει.

Μπορεί οι κάτοικοι των Νησιών Φερόε να απολαύσουν το φαινόμενο σε όλη του την μεγαλοπρέπεια αλλά και οι κάτοικοι της Ευρώπης, της Γροιλανδίας, της Νέας Γης στον Καναδά, της Βόρειας Αμερικής και της δυτικής Ασίας, δεν θα μείνουν χωρίς… συγκινήσεις.

Έκλειψη ηλίου και τα σημάδια για… το τέλους του κόσμου!

Η έκλειψη του ηλίου, σε συνδυασμό με την Εαρινή Ισημερία και το φαινόμενο Super moon, έχει δημιουργήσει ανησυχίες σε μια «μικρή» μερίδα κόσμου. Για κάποιους, το ότι συμπίπτουν μαζί αυτά τα τρία φαινόμενα είναι κακός οιωνός, ή αλλιώς ένα σημάδι που στέλνει ο Θεός στη γη.

Η αμερικάνικη ιστοσελίδα WorldNetDaily (wnd.com), που πρόσκειται στην συντηρητική δεξιά, φιλοξενεί τις απόψεις του Bob O’Dell, συνιδρυτή της χριστιανικής ιστοσελίδας Root Source, ο οποίος υποστηρίζει ότι, επειδή η ολική έκλειψη ηλίου θα λάβει χώρα κατά μήκος του Βόρειου Πόλου στον οποίο δεν υπάγεται κάποια χώρα, αυτό είναι ένα σημάδι «Κρίσης» από τον Θεό για ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Ο ίδιος όμως τονίζει πως επειδή η ολική έκλειψη ηλίου θα είναι περισσότερο ορατή στη βόρεια Ευρώπη τα κράτη της θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά...

O Bob O’Dell έκανε αναφορά στην προφητεία για το «Ματωμένο Φεγγάρι», (Όταν ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, τότε έρχεται η ημέρα του Κυρίου) για να στηρίξει πιο δυναμικά τις απόψεις του.

Έκλειψη ηλίου και… κίνδυνος να μείνουμε στο «σκοτάδι»

Από την Αμερική και τα όσα λέει ο πάστορας πάμε στην Ευρώπη και τα ενεργειακά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η έκλειψη ηλίου.

Η έκλειψη ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στα ηλεκτρικά δίκτυα της Ευρώπης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, σε περίπτωση που επικρατεί ηλιοφάνεια και άρα τα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια στη μέγιστη ισχύ τους, ενδέχεται να αποσυνδεθούν από το δίκτυο 30.000 Μεγαβάτ!

«Η έκλειψη αυτή θα αποτελέσει μια άνευ προηγουμένου δοκιμή για το ευρωπαϊκό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος (Entso-e).

Όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 100 φορές από το 1999 ως σήμερα, και αντιστοιχεί πλέον σε ένα σεβαστό ποσοστό της συνολικής παραγωγής ενέργειας.

Ο φόβος είναι μεγάλος και στην Ιταλία. Παρότι η μερική έκλειψη ηλίου θα διαρκέσει για δύο μόλις ώρες, τα φωτοβολταϊκά είναι κλειστά, και θα συνεχίζουν να είναι όλο το εικοσιτετράωρο της 20ης Μαρτίου σε όλη την ιταλική επικράτεια.

H χώρα, ωστόσο, που αναμένεται να πληγεί περισσότερο από τη σύντομη συσκότιση είναι η Γερμανία, όπου η εγκατεστημένη ηλιακή ισχύς φτάνει τα 40 GW και καλύπτει γύρω στο 18% της συνολικής ζήτησης.

Μονάδες λιγνίτη και φυσικού αερίου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντισταθμίσουν ενδεχόμενη πτώση του μεριδίου της ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις