ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: Και οι σκύλοι έχουν κατάθλιψη

Bρετανία: Και οι σκύλοι έχουν κατάθλιψη

Όλο και περισσότερα κατοικίδια και συγκεκριμένα σκύλοι στη Βρετανία υποφέρουν από κατάθλιψη και παρουσιάζουν προβλήματα στη συμπεριφορά τους, σύμφωνα με τον καθηγητή του Γουίντσεστερ Andrew Knight.

Οι περισσότεροι βρετανοί λείπουν πολλές ώρες από τα σπίτια τους με αποτέλεσμα τα κατοικίδιά τους να υποφέρουν από μοναξιά. Αυτό οδηγεί σε υπερκινητικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς. Όπως αναφέρουν οι κτηνίατροι, το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού όλο και μεγαλύτερος αριθμός σκύλων παίρνει πλέον αντικαταθλιπτικά. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα της Daily Mail οι ειδικοί, υπάρχει μεγάλη ανησυχία αφού οι περισσότεροι δίνουν στα κατοικίδια από τα δικά τους αντικαταθλιπτικά.

Βλέπουμε συνεχώς κατοικίδια, λένε οι κτηνίατροι που είναι στρεσαρισμένα ακριβώς επειδή τους λείπει η ανθρώπινη παρέα και φροντίδα. Η λύση προειδοποιούν δεν είναι να τα θέσουμε υπό έλεγχο μπουκώνοντάς τα με χάπια.

Τα περισσότερα σκυλιά, λένει οι ειδικοί δε βγαίνουν ποτέ βόλτα, αφού οι ιδιοκτήτες τους είναι τόσο πολυάσχολοι που δεν έχουν χρόνο ούτε για αυτό. Αλλά οι σκύλοι αναφέρουν δε μπορούν να ζουν σε ένα διαμέρισμα κλεισμένοι επί μέρες. Τα προβλήματα συμπεριφοράς θα εμφανιστούν σύντομα. Το ζώο θα αρχίσει να κάνει ζημιές, θα είναι υπερκινητικό και εν τέλει θα πάψει να πειθαρχεί. Η λύση που έχουν βρει κάποιοι με τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να είναι καταστροφική προειδοποιούν.

Σχετικές ειδήσεις