ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροπλάνου: Σε βαρύ κλίμα η συνέντευξη τύπου Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι

Πτώση αεροπλάνου: Σε βαρύ κλίμα η συνέντευξη τύπου Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η κοινή συνέντευξη τύπου Μέρκελ, Ολάντ, Ραχόι στο Seyne les Alpes, κοντά στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος.

Οι τρεις ηγέτες στέκονταν μπροστά από τις εθνικές τους σημαίες αλλά και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Γάλλος πρόεδρος που επαίνεσε τα αντανακλαστικά των σωστικών συνεργείων που, όπως είπε, κινητοποιήθηκαν αστραπιαία, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αεροπορικό δυστύχημα και έκανε λόγο για «πράξη αξιοθαύμαστης αλληλεγγύης».

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε πως, δυστυχώς, δεν υπάρχουν επιζώντες και πως η περιοχή, λόγω μορφολογίας, δυσκολεύει το έργο των ομάδων έρευνας και διάσωσης. Υποσχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς των θυμάτων αλλά και απαντήσεις, άμεσα, για το τι προκάλεσε την τραγωδία.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία αφού ευχαρίστησε και φίλησε τον Γάλλο πρόεδρο, δήλωσε την αλληλεγγύη της στον Ισπανό πρωθυπουργό, καθώς η Ισπανία θρηνεί τα περισσότερα θύματα μετά τη Γερμανία. Δεσμεύτηκε δε, πως ανεξαρτήτως χρόνου, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαπιστωθεί τι ακριβώς οδήγησε στη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους.

«Θα εργαστούμε μαζί και κάτω από αντίξοες συνθήκες» δήλωσε, αμέσως μετά, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι που υποσχέθηκε πως οι, σε πολλές περιπτώσεις διαμελισμένες, σοροί των θυμάτων θα επιστραφούν στις πατρίδες και τις οικογένειές τους.

Σχετικές ειδήσεις