ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Δέκα νεκροί και εξήντα τραυματίες από επίθεση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Δέκα νεκροί και εξήντα τραυματίες από επίθεση των Ταλιμπάν

Οπλισμένοι με εκτοξευτήρες αυτοπροωθούμενων οπλοβομβίδων και άλλα όπλα, εισέβαλαν Ταλιμπάν στο εφετείο της πόλης Μαζάρ-ι-Σαρίφ, μια από τις μεγαλύτερες του βόρειου Αφγανιστάν, ανοίγοντας πυρ και σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής καθώς και άλλουι δύο αστυνομικοί.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη γα την επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον 60 άνθρωποι. Οι αντάρτες έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον κυβερνητικών στόχων μετά την απόσυρση των περισσότερων ξένων μάχιμων στρατιωτικών δυνάμεων στα τέλη του 2014.

Η έφοδος άρχισε το πρωί, με μια ομάδα ενόπλων να επιτίθεται στο δικαστήριο και να εμπλέκεται σε μάχη με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας. Η μάχη διαρκούσε ήδη δύο ώρες και συνεχιζόταν αργά το απόγευμα (τοπική ώρα).

Το δικαστήριο βρίσκεται στο κέντρο της Μαζάρ-ι-Σαρίφ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλχ, κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη και σε άλλα κτίρια των τοπικών αρχών.

Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή σκοτώθηκε, όπως και δύο ακόμη αστυνομικοί, επιβεβαίωσε με μια ανακοίνωσή του το γραφείο του κυβερνήτη της Μπαλχ.


ABC Breaking US News | US News Videos

Σύμφωνα με πηγές στο νοσοκομείο της πόλης, ανάμεσα στους 31 τραυματίες αρκετοί είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. "Αστυνομικοί, δικαστικοί, γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στους τραυματίες", ανέφερε ο Νουρ Μοχάμαντ Φάιζ, διευθυντής του νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν τα περισσότερα από τα θύματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής εισαγγελέα του εφετείου, διασώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της μάχης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις