ΚΟΣΜΟΣ

Τετράχρονος θα σώσει έξι ζωές με το θάνατό του

Τετράχρονος θα σώσει έξι ζωές με το θάνατό του

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι τόσο στον μόλις τεσσάρων ετών Τσιάο Λιν από την Κίνα, όσο και στους γονείς του, που μέσα στη δυστυχία τους, βρήκαν το κουράγιο να πάρουν μια γενναιόδωρη απόφαση.

Ο Λιν έχει λίγες ημέρες ζωής ακόμη και αιτία γι αυτό αποτελεί ο όγκος που ανακαλύφθηκε στον εγκέφαλό του τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά, οι γιατροί είπαν στους γονείς του τετράχρονου αγοριού ότι οι πιθανότητες να έχει επιτυχία ενδεχόμενη επέμβαση ήταν μόλις 20%. Και το μόνο που θα κατάφερναν αν όλα πήγαιναν καλά και αφαιρούσαν τον όγκο, που έχει μέγεθος όσο ένα αυγό, θα ήταν να παρατείνουν τη ζωή του παιδιού για δύο χρόνια.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, η υγεία του Λιν χειροτέρεψε δραματικά. Ο μικρός δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει και σταδιακά άρχισε να χάνει και την επαφή με το περιβάλλον. Τον περασμένο Απρίλιο έπεσε σε κώμα και οι γιατροί απλώς περιμένουν τη συγκατάθεση των γονιών για να τον βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη.

Υπάρχει, όμως και κάτι ευχάριστο σε αυτή την τόσο δυσάρεστη ιστορία. Οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να δωρίσουν όργανά του σε άλλα έξι παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Λιν στάθηκε άτυχος στη ζωή, αλλά θα μείνει αθάνατος στη μνήμη των παιδιών των οποίων τις ζωές θα σώσει...

Σχετικές ειδήσεις