ΚΟΣΜΟΣ

Οικογένεια κρατούσε έναν άνδρα σαν σκλάβο επί 24 χρόνια

Οικογένεια κρατούσε έναν άνδρα σαν σκλάβο επί 24 χρόνια

Ένας γιατρός στη Βρετανία κατηγορείται, μαζί με τη σύζυγό του, ότι κρατούσαν στο σπίτι τους έναν άνδρα από τη Νιγηρία ως σκλάβο, 24 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail το ζευγάρι είχε φροντίσει μάλιστα για τη λαθραία είσοδό του στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν παιδί!

Όπως αναφέρεται ο Emmanuel Edet απαιτούσε από τον άνδρα να τον αποκαλεί «αφέντη» ενώ χτυπούσε τον άτυχο άνδρα και τον καταδίκαζε να ζει μέσα στη μιζέρια.

Ο 60χρονος Εdet και η σύζυγός του Antan κατηγορούνται πως άρπαξαν το διαβατήριο του Ofonime Inuk και τον ανάγκαζαν να δουλεύει επί 17 ώρες την ημέρα.

Ο Inuk, κατά τη διάρκεια της δίκης, είπε ότι τον ανάγκαζαν να κοιμηθεί στο πάτωμα και δεν του επιτρεπόταν να μπει σε πολλά δωμάτια του σπιτιού παρά μόνο για να τα καθαρίσει.

Περιέγραψε το πόσο φοβόταν το ζευγάρι από τη στιγμή που ανακάλυψε πως δεν θα τον πλήρωνε ούτε θα τον έστελνε στο σχολείο. Εξομολογήθηκε πως δεν ήταν «ελεύθερος»: «μπορούσα μόνο να πάω τα παιδιά στο πάρκο».

«Ο ρόλος μου ήταν να μένω μέσα στο σπίτι, εγώ κάνω όλες τις δουλειές, καθαρίζω, μαγειρεύω, πλένω το αυτοκίνητο, καθαρίζω τον κήπο, σιδερώνω. Ήμουν σαν σκλάβος, αυτό λέγεται σκλαβιά...», είπε.

Ο νεαρός άνδρας κατάφερε να γλιτώσει όταν άκουσε για μια παρόμοια με τη δική του περίπτωση ενώ το ζευγάρι των βασανιστών του βρισκόταν στη Νιγηρία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Επικοινώνησε με μία ανθρωπιστική οργάνωση που με τη σειρά της ειδοποίησε την αστυνομία και οι αστυνομικοί, προς μεγάλη έκπληξή τους, τον βρήκαν μόνο του στο πολυτελές σπίτι της οικογένειας, στο Λονδίνο.

Ο Inuk είχε αναζητήσει και στο παρελθόν βοήθεια, ωστόσο η αστυνομία τον έδιωξε καταγράφοντας απλώς την απώλεια του διαβατηρίου του ενώ οι υπηρεσίες πρόνοιας του είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή είναι ενήλικος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις