ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αρκούδες πήραν στο κυνήγι τουρίστες (video)

ΗΠΑ: Αρκούδες πήραν στο κυνήγι τουρίστες (video)

Όταν οι τουρίστες που επισκέπτονταν το εθνικό πάρκο Εθνικό πάρκο Γελοουστόουν πλησίασαν επικίνδυνα κοντά στην άγρια ζωή, σαν από ένστικτο οι αρκούδες «βγήκαν μπροστά» και τους εκδίωξαν με τον τρόπο τους.

Μία ομάδα περίεργων τουριστών πλησίασε υπερβολικά κοντά στο φυσικό περιβάλλον των άγριων ζώων. Οι αρκούδες, όμως, ήταν εκεί για να τους υπενθυμίσουν πως κάποια όρια είναι απροσπέλαστα: Άρχισαν να... καταδιώκουν τους τουρίστες, εξαναγκάζοντάς τους σε άτακτη φυγή από την περιοχή τους.

Η... ασυνήθιστη καταδίωξη ξεκίνησε όταν οι τουρίστες έσπευσαν να περιεργαστούν τα μωρά μιας μαύρης αρκούδας. όταν εκείνη, φοβούμενη για τα παιδιά της, άρχισε να κυνηγά τους περίεργους εισβολείς, τα αρκουδάκια έτρεξαν από πίσω της.

Bears chase tourists 1

Όπως εξήγησε αξιωματούχος του πάρκου, «αυτοί οι τουρίστες βρέθηκαν σε πραγματικό κίνδυνο. Οι μαύρες αρκούδες είναι ντροπαλές με τους ανθρώπους. Ωστόσο, αν αισθανθούν πως κινδυνεύουν τα μωρά τους, γίνονται υπερπροστατευτικές. Κανείς δε θα ήθελε να βρεθεί μεταξύ μιας αρκούδας και του μωρού της...»

Όλοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως, χωρίς κάποιος από τους εμπλεκόμενους να τραυματιστεί.

Σχετικές ειδήσεις