ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Ανησυχία στα Βαλκάνια για τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο

Σκόπια: Ανησυχία στα Βαλκάνια για τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο

Το φόβο για τη μεταφορά των ενόπλων συγκρούσεων εκτός Σκοπίων εκφράζουν ξένοι αξιωματούχοι.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ντράγκαν Λούκατς, υπάρχει ενδεχόμενο οι συγκρούσεις να μεταφερθούν από τα Σκόπια στο έδαφος της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, κάνοντας λόγο για «απειλή που πηγάζει από τα σχέδια δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας».

«Δεν αποκλείεται, στους τρομοκράτες να επιχειρήσουν να προσχωρήσουν νέοι τρομοκράτες, με στόχο η σύγκρουση να επεκταθεί. Η Σερβία δεν έστειλε αδικαιολόγητα στρατεύματά της στα σύνορα, είναι προφανές ότι είναι σε εξέλιξη δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας ως στόχος, από τον οποίο οι Αλβανοί δεν θα παραιτηθούν ποτέ» δήλωσε ο κ. Λούκατς.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι να υποβάλει παραίτηση, ώστε να εκτονωθεί η πολιτική αβεβαιότητα και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα, εκτιμώντας πως οι διαχωρισμοί στο εσωτερικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σκόπια αποτελούν τους λόγους για τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις