ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Περισσότερα από 40.000 άτομα ζήτησαν την παραίτηση του Γκρουέφσκι

Σκόπια: Περισσότερα από 40.000 άτομα ζήτησαν την παραίτηση του Γκρουέφσκι

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, περισσότεροι από 40.000, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή (17/05) στα Σκόπια με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρουέφσκι για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο έχει βυθίσει τη βαλκανική αυτή χώρα στη χειρότερη πολιτική κρίση από το 2001, όταν κινδύνευσε με εμφύλιο.

Πλήθος κόσμου, κρατώντας τη σημαία της χώρας, συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γκρουέφσκι.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Γκρουέφσκι, τον οποίο κατηγορούν ότι κατέλυσε τη δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα.

Εννέα χρόνια στην εξουσία και αρνούμενος να παραιτηθεί, ο Γκρουέφσκι ανακοίνωσε τη διοργάνωση δικής του συγκέντρωσης (Δευτέρα, 18/05), γεγονός που προκαλεί ανησυχία για πρόκληση αστάθειας στη φτωχή αυτή πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

Σχετικές ειδήσεις