ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Ψυχολογικά προβλήματα είχε ο δράστης που άνοιξε πυρ σε στρατόπεδο – 7 νεκροί (video)

Τυνησία: Ψυχολογικά προβλήματα είχε ο δράστης που άνοιξε πυρ σε στρατόπεδο – 7 νεκροί (video)

Το νήμα της ζωής επτά στρατιωτικών έκοψε ένας Τυνήσιος δεκανέας, ο οποίος άνοιξε πυρ σε στρατόπεδο της Τύνιδας, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά συναδέλφων του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας, το οποίο διευκρίνισε ότι προσφάτως είχε απαγορευθεί στο δράστη να φέρει όπλο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Η ανταλλαγή πυρών «προκάλεσε το θάνατο επτά στρατιωτικών (...) και του δράστη. Άλλοι δέκα στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τυνησίας, Μπελχάσεν Ουεσλάτι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Επιτέθηκε σε ένα συνάδελφό του με μαχαίρι, του πήρε το όπλο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των συντρόφων του», συμπλήρωσε ο Ουεσλάτι.

Ο δεκανέας αντιμετώπιζε πάντως «οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα» και για το λόγο αυτό του είχε «απαγορευθεί να φέρει όπλα», ενώ είχε «μετατεθεί σε μια μη νευραλγικής σημασίας θέση», εξήγησε επίσης ο Ουεσλάτι, κάνοντας λόγο περί ενός «μεμονωμένου περιστατικού».

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση τζιχαντιστών. «Το συμβάν που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο Μπουσούσα δεν σχετίζεται με κάποια τρομοκρατική επιχείρηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλι Αρούι.

Ο Ουεσλάτι εμφανίστηκε πάντως λιγότερο κατηγορηματικός: «Οι έρευνες θα δείξουν εάν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ή όχι», τόνισε.

Τα πυρά, τα οποία ακούστηκαν γύρω στις 08:45 (10:45 ώρα Ελλάδας) θορύβησαν κατοίκους της Τύνιδας, η οποία δεν έχει ακόμη συνέλθει εντελώς από την επίθεση ισλαμιστών ενόπλων στο μουσείο Μπαρντό της πρωτεύουσας της Τυνησίας τον περασμένο Μάρτιο.

Στην επίθεση εκείνη, την ευθύνη για τη διάπραξη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είχαν σκοτωθεί 22 άνθρωποι, οι 21 εκ των οποίων ήταν τουρίστες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο όπου σημειώθηκε το σημερινό μακελειό βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το τυνησιακό κοινοβούλιο και το μουσείο Μπαρντό.

Σύμφωνα με ένα φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Τυνησίας, μια επίλεκτη μονάδα που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, αναπτύχθηκε στον τόπο του αιματηρού συμβάντος λίγη ώρα αφότου συνέβη.

Εξάλλου αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκαναν περιπολίες σε μια συνοικία όπου βρίσκονται δύο άλλοι στρατώνες της αστυνομίας και έλεγξαν οχήματα σταθμευμένα κοντά σε αυτούς.

Παράλληλα, δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν πτήσεις στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί έκαναν επίσης έρευνα σε ένα τέμενος, καθώς και σε διερχόμενα αυτοκίνητα, αφού πρώτα απομάκρυναν τους μαθητές ενός τοπικού σχολείου.

Σχετικές ειδήσεις