ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι

Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς εγκαινίασαν χθες τη νέα έδρα της πρεσβείας της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι με τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλακέτας στην είσοδο του κτιρίου.

Στην πλακέτα αναγράφεται ότι οι πρόεδροι Νίκολιτς και Αμπάς στις 10 Ιουνίου του 2015 εγκαινίασαν την πρεσβεία στη σερβική πρωτεύουσα.

Οι κ.κ. Νίκολιτς και Αμπάς τόνισαν ότι δεν υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα μεταξύ Σερβίας και Παλαιστίνης και εξέφρασαv την πρόθεση αναβάθμισης των διμερών σχέσεων.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε την Παλαιστίνη για τη μη αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και ο κ. Αμπάς είπε ότι η Παλαιστίνη αναγνωρίζει την υποστήριξη της Σερβίας στον ΟΗΕ και την ανταποδίδει.

Το 1989, η πρώην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας αναγνώρισε την Παλαιστίνη και εγκαθίδρυσε διπλωματικές σχέσεις και η Σερβία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που στήριξε το ψήφισμα του 2012 με το οποίο η Παλαιστίνη έλαβε καθεστώς κράτους παρατηρητή στον ΟΗΕ.

Ο Μαχμούντ Αμπάς επισκέφθηκε τη Σερβία το 2009 και ο Τόμισλαβ Νίκολιτς πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ραμάλα το 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε χθες ότι η Σερβία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει την πρεσβεία της στη Ραμάλα.

Σχετικές ειδήσεις