ΚΟΣΜΟΣ

Ντάλας: Συνεχίζεται το θρίλερ – Συναγερμός για ύποπτο με θωρακισμένο βαν

Ντάλας: Συνεχίζεται το θρίλερ – Συναγερμός για ύποπτο με θωρακισμένο βαν

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται ανάμεσα στην αστυνομία του Ντάλας και έναν ύποπτο, ο οποίος επιβαίνει σε θωρακισμένο βαν, αφού ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της έδρας της αστυνομίας της πόλης σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Ο ύποπτος, ο οποίος είπε ότι ονομάζεται Τζέιμς Μπούλγουερ, είναι αυτή τη στιγμή περικυκλωμένος από την αστυνομία στον χώρο στάθμευσης ενός εστιατορίου φαστ-φουντ σε απόσταση περίπου 16 χλμ. από την έδρα της αστυνομίας του Ντάλας, έπειτα από μια δραματική καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν δεκάδες περιπολικά.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Μπράουν δήλωσε επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες πως στην αρχική επίθεση ενδέχεται να συμμετείχαν τέσσερις ύποπτοι. Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αστυνομικών, όμως ο Μπούλγουερ είπε στους διαπραγματευτές της αστυνομίας ότι είναι τραυματισμένος.

Μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν αριθμό ύποπτων σάκκων γύρω από το αρχηγείο τους. Ένας απ' αυτούς εξερράγη όταν ρομπότ για την εξουδετέρωση βομβών προσπάθησε να τον απομακρύνει. Ένας δεύτερος εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Σκύλοι της αστυνομίας εξακολουθούν να ελέγχουν την περιοχή για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αφού οι αστυνομικοί απάντησαν στους πρώτους πυροβολισμούς εναντίον του κτιρίου τους, ο ύποπτος που λέει πως ονομάζεται Μπούλγουερ διέφυγε με το τεθωρακισμένο βαν, εμβολίζοντας ένα περιπολικό της αστυνομίας και ανοίγοντας πυρ. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, πιστεύεται ότι το βαν που οδηγεί είναι ένα όχημα το οποίο πουλήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο eBay διαφημιζόμενο ως «Όχημα Επίθεσης και Μεταφοράς Στρατευμάτων της Αποκάλυψης των Ζόμπι».

«Είναι πλήρως θωρακισμένο και έχει αλεξίσφαιρα παράθυρα, για την περίπτωση που πέσεις πάνω σε κάποια άλλη από τις ορδές που κυνηγούν τα ζόμπι και προσπαθήσουν να σου το πάρουν», αναφερόταν στην καταχώριση για την πώληση.
Η αστυνομία δήλωσε πως δεν γνωρίζει τα κίνητρα των δραστών, όμως ο Μπούλγουερ είναι γνωστός στην αστυνομία. Είχε συλληφθεί το 2013 αφού απείλησε ότι θα ανοίξει πυρ εναντίον της οικογένειάς του, εκκλησιών και σχολείων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν έκανε γνωστό πως ο ύποπτος είπε ότι η αστυνομία πήρε τον γιο του και τον κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτης. Ο Μπούλγουερ απείλησε στη συνέχεια ότι «θα μας ανατινάξει», πρόσθεσε ο Μπράουν.

Σχετικές ειδήσεις