ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 22 τζιχαντιστές στο βόρειο Σινά

Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 22 τζιχαντιστές στο βόρειο Σινά

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 22 φερόμενους ως μαχητές τζιχαντιστικής οργάνωσης οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον σημείων ελέγχου στην επαρχία του βόρειου Σινά, ανέφεραν πηγές στις υπηρεσίας ασφαλείας.

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια εξέγερση στο Σινά που έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων αστυνομικών και στρατιωτών, από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του το 2013.

Οι πηγές ανέφεραν πως άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν έφοδο σε μια ομάδα ανθρώπων που συναντήθηκε έξω από ένα τέμενος, νότια της πόλης Σέιχ Ζουάιντ. Η ομάδα αυτή φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις σε σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας. Επίσης οι δυνάμεις ασφαλείας στοχοθέτησαν ένα όχημα με τέσσερις μαχητές και δύο ακόμη πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (22/6), τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί και πολίτες τραυματίστηκαν έπειτα από εκρήξεις σε δύο κατοικίες στο Ελ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας βόρειο Σινά, σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι μαχητές τοποθέτησαν δύο βόμβες σε δύο γειτονικές κατοικίες, όπου διέμεναν αστυνομικοί, ανέφεραν οι πηγές. Η ισχύς των εκρήξεων προκάλεσαν την κατάρρευση τεράστιων κομματιών των κατοικιών, τραυματίζοντας τρεις αστυνομικούς και πέντε πολίτες. Η σοβαρότητα των τραυματισμών τους δεν έγινε αμέσως σαφής.

Η πιο ενεργή μαχητική οργάνωση στο βόρειο Σινά, με την ονομασία “Επαρχία του Σινά” έχει ορκιστεί αφοσίωση στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές της Αιγύπτου εκτέλεσαν έξι μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης για την επίθεση που εξαπέλυσε σε στρατιώτες κοντά στο Κάιρο τον περασμένο χρόνο, ανέφερε ο δικηγόρος τους τον Μάιο.

Σχετικές ειδήσεις