ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Εννέα Αδελφοί Μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή της αστυνομίας

Αίγυπτος: Εννέα Αδελφοί Μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν σε επιδρομή της αστυνομίας

Οι εννέα «ένοπλοι ισλαμιστές ακτιβιστές» καταζητούνταν για δολιοφθορές και βανδαλισμούς.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομικής διεύθυνσης του Καΐρου, οι εννέα Αδελφοί Μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη (1/7) κατά τη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας σε συνοικία της πόλης. Οι ένοπλοι καταζητούνταν από τις αιγυπτιακές αρχές για δολιοφθορές και βανδαλισμούς και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που επιχείρησε να τους συλλάβει σε διαμέρισμα όπου βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά, σκοτώνοντάς τους.

Σύμφωνα με έναν δικηγόρο, μεταξύ των θυμάτων είναι κι ένα ανώτερο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο πρώην βουλευτής και δικηγόρος Νάσερ Αλ Χάφι.

Παράλληλα, σε εβδομήντα ανέρχονται -σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών- οι νεκροί από τις σημερινές (1/7) επιθέσεις ενόπλων που δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, σε πέντε σημεία ελέγχου του στρατού στο Βόρεο Σινά.

Την ευθύνη για την πολλαπλή επίθεση, η οποία διήρκεσε οκτώ ώρες, ανέλαβε η οργάνωση που δηλώνει πίστη στο ΙΚ, η αυτοαποκαλούμενη Επαρχία του Σινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας, στις εφόδους των ισλαμιστών έλαβαν μέρος 300 άτομα, εφοδιασμένα ακόμα και με βαρύ οπλισμό, όπως αντιαεροπορικά πυροβόλα. Μάλιστα ο στρατός ανέπτυξε μαχητικά αεροσκάφη F-16 και επιθετικά ελικόπτερα Apache για να απωθήσει μια από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Σέιχ Ζουάιντ.

Αυτή είναι η πλέον πολύνεκρη επίθεση στην επαρχία αυτή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Ισραήλ, τη Λωρίδα της Γάζας και τη Διώρυγα του Σινά.

Σχετικές ειδήσεις