ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε... αγρότης

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε... αγρότης

Με αγροτικές εργασίες, παρέα με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, καταπιάστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ο Ντεπαρντιέ πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, με τους δύο άνδρες να συναντώνται στην προεδρική κατοικία.

Μετά τις αγροτικές εργασίες, ο διάσημος ηθοποιός και ο Λευκορώσος πρόεδρος δοκίμασαν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και σπιτική βότκα, σύμφωνα με το Euronews.

Από τον Ιανουάριο του 2013 ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από διακόσιες ταινίες, έχει λάβει τη ρωσική υπηκοότητα και συχνά τάσσεται υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντεπαρντιέ είχε αντιδράσει στην υψηλή φορολόγηση που επέβαλε στα υψηλά εισοδήματα η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, το 2012, με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό να χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη» την ενέργεια του ηθοποιού να καταφύγει στο Βέλγιο.

Αντιδρώντας, ο Ντεπαρντιέ απαρνήθηκε τη γαλλική υπηκοότητα.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Λουκασένκο, βρίσκεται στο τιμόνι της Λευκορωσίας από το 1994, ενώ παρουσιάζεται ως «φαβορί» στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Πάντως, οι επικριτές του τον κατηγορούν για αυταρχισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις