ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Κροάτη όμηρο (photo)

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Κροάτη όμηρο (photo)

Τζιχαντιστές του αιγυπτιακού σκέλους του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν πως αποκεφάλισαν τον απαχθέντα Κροάτη που κρατούσαν όμηρο εδώ και μερικές ημέρες.

Η οργάνωση Επαρχία Σινάι (Sinai Province) δημοσίευσε και μία αποτρόπαια φωτογραφία με το κεφάλι του ομήρου πάνω στο αποκεφαλισμένο σώμα του και δίπλα τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Η φωτογραφία έγραφε: «Θάνατος στον Κροάτη όμηρο, λόγω της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας».

omhros

«Είδαμε αυτή τη είδηση στο Ίντερνετ, αλλά αυτή τη στιγμή την ελέγχουμε. Αν επιβεβαιωθεί πως ισχύει, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης με δήλωση», τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου στο Reuters.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο βίντεο το οποίο παρουσίαζε τον Κροάτη όμηρο να συστήνεται ως ο Τόμισλαβ Σάλοπεκ και να εκλιπαρεί για τη ζωή του, καθώς η οργάνωση θα τον σκότωνε εντός 48 ωρών, αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες κρατούμενες σε αιγυπτιακές φυλακές.

Οι τζιχαντιστές απήγαγαν τον Τόμισλαβ Σάλοπεκ στις 22 Ιουλίου, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Εργαζόταν ως τοπογράφος της γαλλικής εταιρείας Compagnie Generale de Geophysique.

Σχετικές ειδήσεις